Drevostavba vs. murovaný dom

Už od začiatku 21. storočia sa do popredia dostáva výstavba ekologických rodinných domov. Do kategórie ekologických stavieb patria hlavne drevostavby, ktoré sa stali zaujímavé najmä pre izolačné vlastnosti, flexibilitu, rýchlosť výstavby a možnosť realizácie, aj v zimnom období. Drevostavby uprednostňujú najmä mladé rodiny a tí, ktorí milujú prírodu.

Čo je drevostavba?
O drevostavbe hovoríme v tom prípade, ak na výstavbu bolo použité najmä drevo, resp. nosná konštrukcia je z dreva. Na drevostavby používame konštrukčné hranoly KVH, špeciálne upravené, technický sušené na maximálny špecifikovaný obsah vlhkosti 15%. To ponúka možnosť, úplne bez použitia chemickej ochrany dreva. Suché drevo tiež zaručuje rozmerovú a tvarovú stabilitu.

Základný rozdiel medzi drevo-domami a murovanými domami je spôsob a rýchlosť ich výstavby. V dnešnej dobe domáci majstri dokážu murovaný dom postaviť, aj svojpomocne, no pri drevostavbách sa tento spôsob neodporúča. Výstavbu drevodomu odporúčame nechať výlučne na špecializovanú firmu, ktorá vám dom postaví z panelov, pripravených na montážnych stenách všetko riadené počítačom. Takýmto spôsobom sa môžete vyhnúť všetkým chybám spôsobnými nedbanlivosťou.

Na druhej strane, sa však nemusíte obávať vysokej ceny v porovnaní s murovanými domami, šetríme vám čas a peniaze pri výstavbe a neskôr náklady na bývanie, nakoľko drevodom má vynikajúce tepelno-izolačné vlastnosti.

Drevostavby sú stavbami 21.storočia, hoci z dreva stavali už naši predkovia.

Napíšte komentár